学海园大联考 2020届高三信息卷(二) 英语答案(不含听力)

发布日期:2020-07-01 上传者:58H***H4 投诉

  学海园大联考 2020届高三信息卷(二) 英语答案(不含听力)

  需要核对本张试卷答案请点击页面底部“立即查看

  更多试卷易对试卷答案核对请微信公众号搜索“答案易对网”关注!

  学海园大联考 2020届高三信息卷(二) 英语答案(不含听力) 的资源验证如下:

  I believe in the power of science fiction, not just for its capacity to transform dreams into reality, but also for its power to bond together those who share a common vision of the future. For me, that's true for my relationship with my dad. Some fathers and sons bond over sports, fishing or hun-ting, but my dad and I bond over Star Trek. We tried a trip to Disney World, but one of my earliest memories wasn't' Mickey, but Klingon battle cruiser巡洋舰) on the screen.

  Over the years, nearly every setting and situation has become far away for my dad and me.When it's warm at night, we're not driving along some dark streets in Indiana, but going at a slow speed with stars dimly shining. Both of us are thinking of them, without needing to say a word. All these visions of other universes have together created a private universe for my dad and me.

  Gene Rodenberry, creator of Star Trek, once said, Science fiction a way of thinking, a way of logic that bypasses绕过) lot of nonsense. It allows people to look directly at important sub-jects. A lifetime of science fiction has influenced more than just my relationship with my dad, but has also helped me shape my own hopes for the future. I'm now a science writer.

  Yes, science fietion has made me into“nerd(书呆子), and it also has been source of joy for my family, making me an optimist while enabling me to think critically about the danger of technolo-gy. Thank those authors who have shared their visions; the world and my family are better for it.Thank my dad, who is both the best storyteller and the best man I have ever known because he helped me realize the truth of Tennyson's words, "Since I dipped into the future, I saw the vision of the world, and all the wonders that would be.

  24. What is the special bond between the author and his father?

  A. Their similar dreams.

  B. Their love for each other.

  C. Their common interest.

  D  Their hatred for science.

  答案:

  【解题导语】这是一篇记叙文,作者和父亲都热爱科幻小说,它不仅帮助作者和父亲建立了深厚的感情,而且帮助作者实现了梦想

  24.细节理解题 Some根据第一段中 fathers and sons bond over sports, fishing or hunting, but my dad and I bond o-ver Star Trek.可知有些父亲和几子喜欢运动钓鱼或打猎,但我父亲和我喜欢(星际迷航》。由此可知,作者和他父亲之间的特殊关系是他们的共同兴趣。故选C

  25.D推理判断题,根据第二段中 When it's' warm at night we're not driving along some dark streets in Indiana, but going at a siow speed with stars dimly shining. Both of us are thinking of them, without needing to say a word. All these visions of other universes have together created a pri-vate universe for my dad and me可知晚上天气暖和的时候,我们不是在印第安纳州一些黑暗的街道上开车,而是在星光暗淡的情况下,以缓慢的速度行驶,我们两个人都在想着他们,不用说一句话。所有这些其他宇宙的景象起为我和爸爸创造了一个私人的宇宙。由此可推知,作者在第二段主要表明了他和他爸爸的关系很好。故选D

  26.A细节理解题根据第三段中 lifetime of science fiction has influenced more than just my relationship with my dad, but has also helped me shape my own hopes for the future.I' m now science writer.可知这辈子科幻小说不仅影响了我和父亲的关系,还帮助我塑造了自己对未来的希望。我现在是一名科学作家。由此可知,科幻小说帮助作者追求理想的事业,故选A

  以上就是学海园大联考 2020届高三信息卷(二) 英语答案(不含听力) 的部分试卷内容,需要核对本张试卷答案请点击“立即查看”更多答案请微信公众号搜索“答案易对网

如果遇到其他问题,请添加售后服务
QQ群:993749835